jueves, 3 de mayo de 2018

EXCURSIÓ

ENS ANEM D'EXCURSIÓ

Els nostres alumnes han aprés molts dels aspectes característics dels animals, fem una excursió al Zoo d'Elx. Anem tots els alumnes de primer de Primària. Els alumnes fan un itinerari pel recinte en el qual aprofundeixen en els continguts següents:

- Identificar els diferents animals del zoo.
- Trobar aspectes característics de cada animal.
- Conèixer els diferents habitats representats en el zoo.
- Tenir consciència de l'animal real.
- Gaudir de l'experiència.
- Respectar els animals i els seus hàbitats.

Altres aspectes a tenir en compte:

- Comparació de les parts del cos de les persones i dels animals.
- Identificació dels diferents tipus de proteccions de la pell dels animals: plomes, pél i escates.
- Observació dirigida de las peculiaritats anatòmiques d'alguns animals...
- Reconèixer els diferents tipus bàsics de desplaçament.
- Introducció en diferents tipus d'alimentació.

CONEIXEM L'ÁGUILA

Són de coloració marró fosc amb algunes plomes més clares en la part del cap i el coll. Una característica molt particular de les àguiles són les seues poderoses urpes. 

L'àguila reial les té tan desenrotllades i forts que exercixen 15 vegades més pressió que una mà humana masculina. El seu elegant vol és extremadament ràpid quan es tracta de capturar preses, arribant a aconseguir els 240 km/h. El seu pic, la seua velocitat, les seues urpes i la seua potent vista a llarga distància, les convertix en una de les aus més imponents del món. 


Es distribuïxen al llarg d'Europa i Àsia, arribant al nord del continent Africà. A Amèrica comprenen des d'Alaska fins a la part central de Mèxic. Són capaç de detectar ratolins, conills, marmotes, peixos i inclús se li coneix per alimentar-se de carronya. 

S'ha sabut també que han atacat cervos madurs i rabosots rojos. preferixen niar en llocs molt alts com a arbres, penya-segats o construccions humanes. 



CONEIXEM EL TAURÓ

TAURÓ

Els taurons habiten en tots els oceans del món. Els taurons són carnívors i s'alimenten de xicotets peixos, calamars, dofins, tonyines, tortugues, mamífers marins, com les foques, llops marins, ratlles, entre altres.

Els taurons tenen uns 3.000 dents, i les seues dents estan units a la pell i no a la mandíbula, açò els permet que siguen d'usar i tirar, ja que els taurons perden moltes dents al llarg de la seua vida. Un tauró pot arribar a tindre uns 50.000 dents en tota la seua vida. 

Els taurons es reproduïxen per fecundació interna. En la majoria de les espècies de taurons les femelles gesten als seus ous dins del ventre i paren als seus cries ja formades, les quals són abandonades una vegada que naixen. 

Hi ha aproximadament 450 espècies diferents de taurons, i en l'actualitat encara es continuen trobant més espècies.


CONEIXEM L'ASE


ASE

L'ase és una espècie en perill d'extinció, ja que queden pocs exemplars en tot el món. Va ser domesticat fa molt de temps, però encara hi ha exemplars salvatges. 

L'ase continua sent útil per als humans. Les característiques físiques de l'ase són semblants a les del cavall, té orelles llargues, color usualment gris o marró fosc, peüngles, potes llargues i crin curt. Viu en llocs com Etiòpia, Eritrea, Somàlia i Djibouti. 

Són animals herbívors, igual que tots els Equidaes, s'alimenten de past.






MAPES CONCEPTUALS

En aquesta activitat es tracta de classificar els animals segons la seua alimentació, la seua reproducció, segons com es relacionen i, per últim, segons el seu esquelet.

Farem servir unes fitxes amb uns mapes conceptuals els quals facilitaran la classificació i la comprensió dels continguts. Es tracta de fer l'activitat en grup per a comentar tots els aspectes de manera grupal.

Ací tenim un exemple de como seria la fitxa que donaríem als alumnes:


MURALS

Per a la realització d'aquesta activitat farem grups de cinc alumnes i cada grup s'encarregarà de cercar informació i fotografies  sobre un grup d'animals, vertebrats i invertebrats.

Farem murals i els penjarem en un lloc on els alumnes els puguen veure. Podran posar tant fotografies com dibuixos dels diferents animals. Deixarem que els alumnes tinguen imaginació a l'hora de fer l'activitat.



DESCRIVIM ANIMALS

En aquesta activitat es tracta de cercar informació relacionada amb els animals que vulguen els alumnes. Hauran de fer una búsqueda en Internet de diferents aspectes per a omplir una fixa. Podran fer aquesta activitat de manera individual o per parelles. 

El que hauran de buscar serà en primer lloc, una imatge de l'animal, escriure el seu nom, i en segon lloc, el pes i l'alçada, el seu hàbitat, la seua alimentació i diverses característiques que interessen a l'alumne.

La fitxa que donarem als alumnes serà la següent:



TWITTER

Si punxeu en l'apartat "segueix-me" trobareu el meu compte de twitter. Twitter és una xarxa social que permet compartir imatges, vídeos, comentaris, opinions... pots publicar coses i també pots seguir altres persones, grups de música, associacions... és a dir, pots seguir coses que siguen del teu interés.

Aquest compte l'utilitzaré per a fer públic toto el que faré al meu bloc.

Desitge que us siga d'interés tots els meus tweets.

Una salutació.

TASCA 2


Aquest és el meu bloc per a l'assignatura TICS del títol d'Expert Universitari en Competència Professional per a l'Ensenyament en Llengues (valencià) de la Universitat Miguel Hernàndez d'Oriola.


Al llarg d'aquest bloc posarem diferents apartats on exposarem activitats, vídeos pels alumnes, un canal de Youtube, una rúbrica i molt més coses que esbrinàreu!!



Espere que us agrade el contingut d'aquest bloc!